Johanna

SKOGEN KALLER

Med Hälsinlands historia, bondeliv, skog och landskap som inspiration arbetar jag med olika kreativa verk och projekt. 

 

Sedan flytten hem till Hälsingland 2010 har jag bland annat arbetat med boken Vi är Arbrå – 15 reportage om en levande landsbygd, utställningen Bland Bönder, boken Laderna och utställningen Växlingar – bondeliv i bild av Hilding Mickelsson och Johanna Syrén. Jag har sedan 2013 varit engagerad i Lokomotiv – Hälsinglands fotografiska förening som grundades av mig och Anna Alverhag. Jag fick 2014 utmärkelsen ”Bollnäs mest företagsamma kvinna” och tog 2016 emot ”Den gyllene fotovästen” på Årets Bild-galan för Lokomotivs arbete med jämställdhet och mångfald.

 

Jag var tills nyligen anställd som chefredaktör och kommunikatör på Slottehubben i Ljusdals kommun och arbetar deltid som projektledare för Konstfrämjandet Gävleborg. 2018 blev jag styrelsemedlem i Bollnäs Filmklubb och under 2019 gör jag min första dokumentär.


 Jag var under tre år kursledare på Fotografiska i Stockholm och har hållit fotokurser via Lokomotiv och olika studieförbund. Sommaren 2019 leder jag kurser i samarbete med ABF.

 

Tidigare yrken är integrationssamordnare, pressfotograf och bildredaktör.

Jag är en van föreläsare och jurymedlem och har bedömt bilder i bland annat Metro Photo Challenge, Expressen, Kamera & Bild och SM i Fotografi

 

 

© Johanna Syrén 2019 - info@johannasyren.com